POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO METALPLANET.PL

 

Kliencie, jako Sprzedawca i jednocześnie Administrator danych osobowych jestem odpowiedzialny za to, aby Serwis działał z dbałością o ochronę danych osobowych. Starannie dobieram i stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych. Korzystając z Serwisu nie musisz martwić się o bezpieczeństwo danych, gdyż zabezpieczamy je przed ich przetworzeniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa oraz przed ich udostępnianiem osobom nieupoważnionym. Moim celem jest poinformować Cię o zasadach związanych z przetwarzaniem danych osobowych, które stosujemy w Serwisie Zapraszam do zapoznania się z polityką prywatności sklepu Internetowego METALPLANET.PL .

§1 ZASADY OGÓLNE

1. Administratorem danych osobowych jest:

GK&PGroup Grzegorz Parczewski
NIP: 1131224290
REGON: 363821247
ul. Podkowy 38, 04-937 Warszawa
Tel. 510-729-420

2. Pamiętaj, że aby korzystać z pełnej funkcjonalności Sklepu Internetowego wymagamy od Ciebie zapoznania się z zasadami określonymi w niniejszej Polityce Prywatności oraz Regulaminie Sklepu Internetowego metalplanet.pl. Jednocześnie pamiętaj, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie Twoich danych osobowych zgodnie z Regulaminem Serwisu i Polityką Prywatności.

3. Przetwarzając Twoje dane osobowe, muszę opierać się na określonej podstawie prawnej przetwarzania danych osobowych. Podstawą tą jest Twoja zgoda udzielana w procesie Rejestracji oraz upoważnienie ustawowe.

4. Bardzo ważne jest, abyś pamiętał, że podajesz mi swoje dane osobowe dobrowolnie. Musisz jednak wiedzieć, że w przypadku braku podania wyżej wymienionych danych nie mogę na Twoją rzecz świadczyć Usługi elektronicznej i tym samym umożliwić Ci dostępu do pełnej funkcjonalności Sklepu Internetowego.

5. Musisz wiedzieć, że przysługuje Ci prawo dostępu do Twoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. Masz również prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, w rozumieniu ustawy z dnia 29.08.1997r. oraz możliwość cofnięcia zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych.

6. Pamiętaj jednak, że bez zgody na przetwarzanie danych osobowych nie będę miał możliwości świadczenia Usług dla Ciebie, co może wiązać się z usunięciem konta.

7. Dbam o bezpieczeństwo Twoich danych dlatego nie udostępniam ich osobom trzecim. Jeżeli w wyniku korzystania z Serwisu uzyskasz dostęp do danych osobowych innych Klientów pamiętaj aby dołożyć należytej staranności w celu ich ochrony. Każdy z nas musi dbać, aby dane osobowe były przetwarzane zgodnie z prawem!

§2 PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

1. Warto pamiętać, że Twoje dane osobowe przetwarzane są jedynie w zakresie niezbędnym do korzystania ze Sklepu Internetowego. Tylko dzięki możliwości przetwarzania Twoich danych osobowych mogę dostarczyć Ci w pełni funkcjonalny Sklep Internetowy.

2. Zawierając Umowę sprzedaży poprzez złożenie Zamówienia w Sklepie Internetowym oraz w wyniku utworzenia Konta w Sklepie Internetowym między mną, czyli Sprzedawcą, a Tobą czyli Klientem tworzy się stosunek prawny. To w celu nawiązania, wykonywania i rozwiązania tego stosunku przetwarzamy Twoje dane osobowe.

3. Pamiętaj, że zawsze jesteś informowany o zakresie danych osobowych, które są potrzebne do realizowania Usług.

4. Jako Administrator danych osobowych mogę przetwarzać Twoje dane osobowe takie jak:

a. imię i nazwisko lub nazwa firmy;

b. adres;

c. adres poczty elektronicznej;

d. numer telefonu kontaktowego;

e. NIP;

f. wiek i płeć;

§3 NEWSLETTER

1. Chcę, abyś zawsze był dobrze poinformowany. Z tego powodu przygotowałem dla Ciebie newsletter Sklepu Internetowego metalplanet.pl. Dzięki temu nie ominie Cię żadna informacja!

2. Do grona naszych subskrybentów możesz dołączyć na kilka sposobów: podczas rejestracji oraz przy pomocy okienka popup.

3. Pamiętaj, że Subskrybując newsletter zgadzasz się na otrzymywanie Newslettera, a także reklam oraz informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Wszystkie te informacje otrzymasz na swoją skrzynkę e-mail, aby zawsze był na bieżąco.

4. Kliencie Twoja wygoda i prywatność jest dla nas najważniejsza! Dajemy Ci możliwość rezygnacji z usługi Newslettera w każdej chwili. Wystarczy, że w zakładce Kontakt -> wybierzesz: „Dział obsługi klienta” i w polu Wiadomość: wpiszesz swoją rezygnację z usługi Newslettera.

§4 POWIADOMIENIA I PLIKI COOKIES

1. Wymiana informacji między Sprzedawcą, a Klientem jest niezwykle istotna. W związku z tym możesz otrzymywać Powiadomienia dotyczące dokonywanych przez Ciebie czynności w Sklepie Internetowym, które będą wysłane na adres Twojej poczty elektronicznej podany w procedurze rejestracji lub składania Zamówienia.

2. Warto wiedzieć Kliencie, że Serwis wykorzystuje pliki cookies instalowane w Twojej przeglądarce. Masz możliwość odmówić ich przyjęcia lecz może to wiązać się z niepoprawnym działaniem niektórych usług jak i całkowitym wyłączeniem dostępu do Serwisu.

3. Ale co to są pliki cookies? Pliki cookies, czyli „ciasteczka” stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta i są przeznaczone do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

4. Kliencie korzystając z Serwisu pamiętaj, że Sprzedawca wykorzystuje i przetrzymuje w swojej bazie danych informacje zawarte w logach systemowych tj. adres IP, w celach technicznych związanych z administracją serwera oraz w celach zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych.

5. Liczy się dla nas Twoje zdanie! Pamiętaj, że możesz kierować opinię, uwagi i pytania dotyczące zachowania poufności informacji oraz polityki prywatności do Sprzedawcy. W tym celu napisz pod adres: biuro@metalplanet.pl

W związku z zawartą pomiędzy Sklepem a Ceneo sp. z o.o. umową powierzenia przetwarzania danych osobowych w ramach realizacji umowy z Kupującym Sklep jest upoważniony przesłać na adres poczty elektronicznej Kupującego zaproszenie do wypełnienia ankiety posprzedażowej. Ankieta służy zbadaniu opinii o przeprowadzonej transakcji. Kupujący może dobrowolnie wypełnić ankietę.